keskiviikko 25. marraskuuta 2015

VIERUMÄKI FLOORBALL CUP - ENEMMÄN KUIN KOULUPROJEKTI

#tyttösäbäontimanttia #tyttösäbä #salibandy #vierumäki #tapanilanera #haagahelia #vierumäkifloorballcup

Näitä hastageja on tullut muutaman kerran viimeisten kuukausien aikana käytettyä ja seurattua sosiaalisessa mediassa. Vaikka Vierumäki Floorball Cup -tapahtuman markkinoiminen on ollut viisihenkisen opiskelijatiimimme pääponnistus tänä syksynä, on projekti pitänyt sisällään paljon muutakin. Projektin onnistumisen kannalta keskiössä ovat olleet erityisesti ihmiset, motivaatio ja uskaltaminen.

Ihmiset

Projekti starttasi syyskuussa 2015. Istuimme Vierumäellä kodan lämmössä Liikuntapalvelut-kurssin aloitustapaamisessa. Kun kaikki kurssin projektit oli esitelty ja tuli vuoro tiedustella Vierumäki Floorball Cup -projektille ensimmäisiä halukkaita johtajia, minä ja Essi nostimme kätemme varovaisesti ylös. Tämän jälkeen muut opiskelijat saivat valita projekteista mieluisimman. Eteeni muodostui kolmen hengen jono, jossa seisoivat Kalle, Olli ja Riikka - kolme minulle toistaiseksi vielä lähes tuntematonta henkilöä. Essin kanssahan olimme tunteneet tuossa vaiheessa jo kokonaisen kuukauden ajan.

Kuvassa projektitiimin lisäksi Tapanilan Erän Jari Oksanen (ylh. vas.) ja Essi Määttälä (alh. vas.) sekä Vierumäen Teemu Saares (ylh. toinen vas.).
Olemme nyt työskennelleet projektin parissa noin 2,5 kuukauden ajan, mutta minusta kyseinen aika on tuntunut paljon pidemmältä. Viikoittaiset tapaamiset, lähes päivittäinen yhteydenpito ja ennen kaikkea innostunut yhdessä tekeminen projektin tavoitteiden saavuttamiseksi ovat tehneet meistä oikean tiimin.

Jokaisella projektitiimimme jäsenellä on erilainen tausta, mikä on ehdottomasti vahvuus. Riikka omaa taustan voimistelusta ja minä kilpacheerleadingistä. Essillä ja Ollilla on puolestaan kokemusta moninaisista joukkuelajeista kuten jääkiekosta ja pesäpallosta. Kalle on tiimimme ainoa, joka on tällä hetkellä konkreettisesti mukana salibandytoiminnassa. Lajikirjo on siis laaja, mutta Vierumäki Floorball Cup -tapahtuman kautta olemme kaikki tällä hetkellä vilpittömästi tyttösalibandyn asialla.

Usein sanotaan, että ihmiset tekevät organisaation. Se pitää paikkansa erityisesti tässä projektissa. Juuri näiden ihmisten avulla ja heidän ansiostaan minäkin olen valmis paiskimaan töitä projektimme eteen ja antamaan itsestäni jatkuvasti 110 prosenttia.

Motivaatio

"Projektipäivät on viikon kohokohtia" tokaisi Essi juuri muutama viikko sitten. Jokaisesta tiimiläisestä onkin loistanut heti alusta alkaen sisäinen motivaatio projektia kohtaan. Motivaation taso on tapaamisissa käsin kosketeltavissa. Onnistumisia tuuletetaan rohkeasti eikä epäonnistumisiin jäädä vellomaan. Tiimimme ei kohtaakaan epäonnistumisia vaan haasteita, joista oppimalla niiltä voidaan välttyä tulevaisuudessa. Flunssanpoikaset ja torstaiaamut on selätetty huumorilla ja positiivisella asenteella.

Kalle, Olli ja Riikka osallistuivat lokakuun lopussa Lätkä&Säbä Expoon, jossa massasta erotuttiin pukeutumalla räikeästi pinkkiin. Kaulassa roikkuivat lisäksi Vierumäen pinkit avainnauhat, joissa luki "OLEN TYTTÖSÄBÄN ASIALLA". Siitä lähtien minä, Riikka ja Essi olemme kulkeneet Vierumäellä kyseiset avainnauhat kaulassa päivittäin. Lisäksi olen itse soluttautunut Tampereen Classicin peliin avainnauhan kanssa. Avainnauhat ovat aiheuttaneet kysyvien katseiden ja hymyjen lisäksi myös konkreettisia tiedusteluita siitä mistä oikein on kysymys.

Essi ja minä Lahden keskustassa levittämässä tyttösäbän asiaa sekä Riikka Lätkä&Säbä Expoa varten sonnustautuneena. 
Myös yhteistyökumppanimme ovat vaikuttaneet motivaatioomme. Vierumäen Teemu Saares on sanonut ovensa olevan aina meille avoinna ja uudelleentwiitannut twiittejämme. Opettajamme Teppo Rantala on puolestaan ollut luonnollinen osa tiimiä tukemalla ja kannustamalla sekä osallistumalla säännöllisesti tiimitapaamisiimme. Lisäksi Tapanilan Erä on mahdollistanut muun muassa osallistumisemme Lätkä&Säbä Expoon.

Uskaltaminen

Jotta kaikista edellä esitellyistä asioista olisi todella hyötyä, on oltava rohkea. 

Koska salibandy ei ole meille kaikille tuttu laji, oli Vierumäki Floorball Cupin ja tyttösäbän asiantuntijana esiintyminen varsinkin projektin aluksi haastavaa. Miten vakuuttaa olevansa tyttösäbän asialla, jos ei itse ole ikinä lajia harrastanut tai sen parissa muutoinkaan toiminut? Tässä kohtaa nostaisin esille taas lajien rajapinnoissa toimimisen merkityksen. Projektitiimissämme on salibandyasiantuntijoita, mutta myös meitä, jotka katsomme asiaa täysin uusin silmin. Lajin perinteiden haastaminen ja tarkasteleminen eri näkökulmasta käsin ovat mahdollisuuksia avaavia tekijöitä. Kun haastetaan perinteiset käsitykset esimerkiksi siitä kuinka turnaus tulisi järjestää, voidaan kehittää jotain asiakkaiden odotukset ylittävää, josta hekään eivät vielä tienneet unelmoivansa.

Tästä se ajatus uuteen logoon sitten lähti...
Vierumäki Floorball Cup -tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran keväällä 2015 ja tapahtuma ylitti jo silloin asiakkaiden toiveet. Me emme kuitenkaan halunneet ainoastaan tyytyä toteuttamaan tapahtumaa samalla tavalla, vaan lähdimme liikkeelle uudistavalla ja kehittävällä otteella. Aluksi brändäsimme turnauksen koko perheelle tarkoitetuksi tapahtumaksi. Lisäksi uusi logo ja värimaailma suunnattiin entistä enemmän tytöille. Pinkki väri, kruunullinen logo ja koko perheen tapahtuma voivat herättää useissa salibandytoimijoissa aluksi vastareaktioita. Samalla ne kuitenkin herättävät uudenlaista kiinnostusta, jonka avulla on mahdollista saavuttaa uusia asiakkaita. Se, että suunnittelemme ainoastaan tytöille ja heidän perheilleen rakennettua tapahtumaa, joka poikkeaa täysin perinteisistä salibandyturnauksista, on uskaltamista.

Hienoa esimerkkiä uskaltamisesta tyttösalibandyn saralla on näyttänyt Suomen Salibandyliiton Timanttiprojekti, jonka kanssa mekin olemme projektimme tiimoilta tehneet yhteisyötä. Timanttiprojektin avulla on tehty hienoa työtä tyttösalibandyn eteen jo vuodesta 2009 lähtien. Kyseinen projekti huipentuu reilun viikon kuluttua alkaviin salibandyn naisten MM-kilpailuihin Tampereella. Tuolloin järjestettävässä tyttö- ja naissalibandyseminaarissa julkistetaan miten Timanttiprojekti saa jatkoa. Myös me aiomme olla tuolloin paikalla!

Riikka ja Olli olivat juuri maanantaina Aleksi Sammaliston haastattelussa Radio Voimassa puhumassa MM-kilpailuista ja Timanttiprojektista sekä tietysti mainostamassa Vierumäki Floorball Cupia. Tyttösalibandyn asiantuntijoina paikallisradion livelähetyksessä... Eivätpä vuosi sitten olisi kumpikaan varmasti uskoneet tämän tapahtuvan! Lähetys sujui kuitenkin hienosti ja erinomainen valmistautuminen sekä taustatietojen hankkiminen palkittiin.

Riikka ja Olli Radio Voiman live-haastattelussa ma 23.11.
Vierumäki Floorball Cup on ollut paitsi innostava projekti, myös hyvä esimerkki siitä millaista projektityöskentely työelämässä voi parhaimmillaan olla. Lisäksi se on opettanut miten yhteistyö urheiluseuran, yrityksen ja opiskelijoiden välillä toimii ja mitä haasteita tällaisessa yhteistyössä voi olla.

Kun oikeat ihmiset ovat motivoituneita ja uskaltavat haastaa sekä itsensä että toisensa, ei voi syntyä muuta kuin timanttia ;)

Mikäli timanttinen meno kiinnostaa, käy tykkäämässä Vierumäki Floorball Cupista Facebookissa. Huomenna some-Olli hassuttelee taas sinne lisää meidän tapahtumastamme!

Lisätietoa Timanttiprojektista löydät puolestaan täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti